• Uniek en handgemaakt
  • Natuurlijke bescherming
  • Levertijd voor handgemaakte producten: 3 tot 8 weken
  • Geen verzendkosten boven € 65 met de code GRATIS

Natuurlijke bescherming tegen teken en/of vlooien met de TickWay

 

Zoals vermeld in de introductie, vloeide deze zaak uit mijn eigen positieve ervaring met de TickWay bij mijn dieren.

Doordat Eros allergische reageerde op de chemische antiteken- en vlooienmiddelen, begon ik te zoeken naar een alternatief en zo kwam ik uit bij EM-keramiek en later ook bij de lavakralen. Ondertussen dragen mijn honden al 4 jaar deze natuurlijke antitekenbanden, ik gaf ze de naam 'TickWay'.  

De TickWay bestaat uit EM-kralen en optioneel ook lavakralen. In de EM-kralen zijn er meer dan 80 verschillende soorten micro-organismen (EM= Effectieve Micro-organismen) ingebakken. Deze micro-organismen zorgen voor een bepaalde resonantie. Deze wordt eerst afgegeven in de kraal en tussen de kralen maar na 3-4 weken wordt dit doorgegeven aan de omgeving, in dit geval uw dier. Deze resonantie zorgt ervoor dat uw huisdier onaantrekkelijk wordt voor teken. Sinds kort is ook gebleken dat de EM-kralen
kunnen zorgen voor een positief effect op de weerstand van uw huisdier. Doordat het een natuurlijk
product is, wordt de TickWay goed geaccepteerd door de huisdieren en is het niet gevaarlijk voor kinderen.

Naast de EM-kralen, kunnen er ook lavakralen toegevoegd worden aan de TickWay. Deze bevatten kleine gaatjes en zijn zo ideaal voor bijvoorbeeld de opname van etherische oliën

Afhankelijk van de etherische olie die gebruikt wordt, kan de TickWay ingezet worden voor verschillende doeleinden:
- het voorkomen van teken (lavendel, eucalyptus) en/of vlooien (PuriClean, Purification);
- rust brengen (PetCare, Stressaway, lavendel),
- aangename geur geven.

Voor vele honden is één lavakraal al voldoende maar bij grotere halsomtrekken raad ik toch meerdere lavakralen aan zodat de olie ook beter kan verspreid worden.

Er mag gezwommen worden met de TickWay (niet in chloor uiteraard), deze mag ook gewassen worden maar niet met chemische wasmiddelen. De TickWay kan voor een lange tijd meegaan zolang de kralen intact blijven en deze op een correcte manier werd onderhouden. Elke bestelling van een TickWay wordt voorzien van een document met meer uitleg hierover. 

Heb je nog meer vragen? Stel ze dan gerust!

Charlotte